Slagerij

&

Traiteur

Huisgerijpt

Dry-aged

Rundsvlees

Barbecue

&

Buffetten

Davy Geusens

Slagerij & traiteur

In mijn jonge jaren heb ik mijn broek versleten op de schoolbanken terwijl ik mij zoals elke tiener afvroeg wat ik later zou willen worden of welke weg ik zou willen inslaan. Nogal impulsief, en op dat moment redelijk naïef koos ik voor de slagerswereld. Toegegeven, als slagerszoon was dit een nogal evidente keuze als je in een gezin opgroeit waar een goed stuk vlees bij een lekkere maaltijd centraal stond. Voor mij was de uitspraak "Ga zitten, we zetten een bordje bij." een gewoonte.

Vandaag schrijven we 50 jaar geschiedenis: vader in het vlees, zijn vader leerde hem de stiel, nonkels in het vak, neven die meededen ... Een lekker stuk vlees met het bijhorende glaasje, het kon toch niet anders dan dat je verliefd zou worden op deze echte ambacht van de slager!

Hoewel, de liefde moest groeien, eerlijk gezegd. De geschiedenis van de familie was er al, nu zou ik nog volgen? En toch kan ik met veel plezier en overtuiging terugkijken op die tijd.

Met de fierheid voor mijn vak en voor deze ambacht die uit de familie voortvloeide, blijf ik de toekomst verder tegemoet gaan. Tijdens het papierwerk en de administratie denk ik nog vaak aan dat naïeve manneke op de schoolbanken. Inmiddels ontbreekt het me niet aan motivatie en heeft de passie voor deze stiel door de jaren heen zijn vaste vorm aangenomen, uitstralend in de winkel- toog. De dag beginnen om een mooi product te maken en dit tegen een eerlijke prijs verkopen aan een publiek dat kwaliteit kan appreciëren, is mijn doel. Aan iedereen die erin geïnteresseerd is zal ik ook verkondigen dat mijn missie niet is "eet meer vlees" maar "eet vlees waar je echt zeker van bent en waar je achter kan staan". Koop vlees met respect voor de boer die zijn beesten een deftig leven gegeven heeft. Het bewust maken van de mensen die in de slagerij komen en het woordje uitleg over een stuk vlees waar je echt in gelooft, daar sta ik voor. Kwaliteit boven kwantiteit, wees welkom in de nieuwe slagerij met de kwaliteit van nu en de smaak van vroeger.

Kom langs en wees welkom in de volgende 50 jaar...

Tot binnenkort!
Davy Geusens